Ciasto Marysieńka

  • Ciasto Marysieńka z orzechami włoskimi
  • Ciasto Marysieńka z orzechami włoskimi i polewą czekoladową

„Marysieńka”, to wyjątkowe ciasto, o waniliowo-czekoladowym smaku, z wyrazistą orzechową nutą. Kakaowy, aromatyczny biszkopt, placek orzechowy oraz krem waniliowy idealnie się uzupełniają. Przepis odpowiedni na każdą okazję. Już sam zapach podczas przygotowywania sprawił, że nie mogłam doczekać się efektu końcowego! Gwarantuję Wam, że Wasi goście będą zachwyceni!

  • Proszek do pieczenia Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Ciasto Marysieńka z orzechami włoskimi
  • 7 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Ciasto Marysieńka

  1. Małgoń 09/11/2017 o 12:34 #

    Witam,
    w jakiej temperaturze piec placek orzechowy ?

    • Pani Tereska 10/11/2017 o 10:32 #

      Placek orzechowy należy piec w temperaturze 170°C. Pozdrawiam! 🙂

  2. Alicja 09/11/2017 o 14:55 #

    Zrobiłam na urodziny, wyszło obłędne! :)) dziękuję za przepis

    • Pani Tereska 10/11/2017 o 10:01 #

      Cieszę się że smakowało. 🙂 Serdecznie pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy