Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy

  • Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy na stole.
  • Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy na talerzyku.

Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy to bardzo elegancki deser. W smaku dominuje czekolada jednak mimo tego torcik jest lekki, a dzięki musowi pomarańczowemu także orzeźwiający. Będzie on królował na moim sylwestrowym przyjęciu. Może i Was udało mi się skusić? :)

  • Żelatyny w listkach Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy na stole.
  • 3 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy

  1. Dorota 28/12/2017 o 18:31 #

    Ile należy użyć zwykłej żelatyny w proszku do tego ciasta?

    • Pani Tereska 03/01/2018 o 16:39 #

      Droga Doroto, zamiast 4 płatków żelatyny w listkach, można użyć ok. 7 g żelatyny w proszku. 🙂 Pozdrawiam!

  2. Nnikka 29/12/2017 o 08:51 #

    A gdzie mąka?

    • Pani Tereska 03/01/2018 o 16:39 #

      Do tego biszkoptu nie dodajemy mąki, dzięki temu jest on wilgotny, mocno czekoladowy i idealnie łączy się z musem czekoladowo-pomarańczowym.:) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do pozostałych przepisów! 🙂

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy