Chrust (faworki)

  • Chrust zwany też faworkami oprószony cukrem pudrem
  • Chrust zwany też faworkami z cukrem pudrem
  • Faworki z cukrem pudrem

Chrust zwany też faworkami, bez proszku do pieczenia. Smażony w tradycyjny sposób, na smalcu, a nie na oleju, ma wyjątkowy smak. Jego największy sekret tkwi w starannym wyrabianiu i napowietrzeniu ciasta oraz bardzo cienkim rozwałkowaniu. Zapraszam po przepis.

  • Cukier wanilinowy do faworków

Oceń ten przepis

Faworki z cukrem pudrem
  • 7 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (4.1 / 5)

Komentarze do Chrust (faworki)

  1. Julia 21/01/2018 o 20:10 #

    Są pyszne

    • Pani Tereska 22/01/2018 o 11:54 #

      Nie można się od nich oderwać! Pozdrawiam serdecznie! 🙂

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy