Pijana śliwka

  • Pijana śliwka na talerzyku.
  • Pijana śliwka na paterze.

„Pijana śliwka” – to idealny przepis na zbliżające się Andrzejki! Ciasto w wersji dla dorosłych zaskoczy pozytywnie Waszych gości. Puszysty biszkopt, nasączony sokiem ze śliwek i rumem oraz delikatny krem budyniowy idealnie ze sobą współgrają. Smakuje wybornie i prezentuje się z gracją! Nie można przestać go jeść. 😉

  • Proszek do pieczenia Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Pijana śliwka na paterze.
  • 13 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (4.6 / 5)

Komentarze do Pijana śliwka

  1. Dorota 21/11/2017 o 12:54 #

    Witam, czy zamiast rumu, moze byc zwykła wódka?

    • Pani Tereska 22/11/2017 o 12:20 #

      Droga Doroto możemy użyć wódki, ale polecam rum, który doskonale pasuje do aromatu śliwek. 🙂 Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do pozostałych przepisów. 🙂

  2. Alicja 12/12/2017 o 10:30 #

    Było pyszne, zniknęło w mig! dziekuję za przepis 🙂

    • Pani Tereska 13/12/2017 o 10:17 #

      Dziękuję za miłe słowa i zapraszam do pozostałych przepisów. 🙂

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy