Bezy czekoladowe

  • Bezy czekoladowe na talerzyku.
  • Bezy czekoladowe - propozycja podania.

Bezy czekoladowe to słodkie ciasteczka o idealnie kruchym wierzchu. Dzięki sposobowi przygotowania bezy mają oryginalny wygląd i kolor – wszystkie są do siebie podobne, ale żadna beza nie będzie taka sama :) Uwierzcie mi – patera z takimi bezikami wygląda uroczo i bardzo intrygująco! Każdy chce spróbować tych małych cudeniek :) Gorzka czekolada dodana do masy białkowej wspaniale przełamuje słodycz tradycyjnych bez. Z podanego przepisu otrzymacie około 40 sztuk czekoladowych bezików – wszystko zależy od tego, jak duże bezy będziecie robić. Ja polecam Wam przygotowanie małych bez, takich „na jeden kęs”. Pamiętajcie by wystudzone bezy przechowywać z dala od wilgoci, w zamkniętym opakowaniu – wspaniale będzie wyglądać przezroczysta puszka lub słoik :) Serdecznie zapraszam do przepisu na moje bezy czekoladowe!

  • Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii z serii Ze Świata Natury Dr. Oetker.

Oceń ten przepis

Bezy czekoladowe na talerzyku.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy