Ciasto cytrynowe z kremem jagodowym i białą czekoladą

  • Ciasto cytrynowe z kremem jagodowym i białą czekoladą - propozycja podania.
  • Ciasto cytrynowe z kremem jagodowym i białą czekoladą - porcja.

Ciasto cytrynowe z kremem jagodowym i białą czekoladą jest orzeźwiające i mocno owocowe. Cytrynowy biszkopt nadaje ciastu nie tylko aromatu, ale i struktury – jest miękki i puszysty. Krem z białej czekolady i śmietanki szybko tężeje dzięki dodatkowi żelatyny w listkach. Najoryginalniejsza warstwa ciasta – krem jagodowy przygotowałam na bazie jagód, serka mascarpone, kremówki i – dla usztywnienia – przezroczystej galaretki o lekko cytrynowym smaku.  Ciasto po całkowitym stężeniu wygląda przepięknie, jagody oddają mu swój cały urok i  :) Kiedy deser całkowicie stężeje w lodówce, dekoruję go pozostałymi owocami i obsypuję cukrem pudrem. Po przekrojeniu naszym oczom ukazuje się piękny układ kolejnych warstw. Ciasto będzie idealnym deserem na nadchodzący, dłuższy weekend – będzie także pięknie prezentować się w czasie wiosenno-letnich słodkich bufetów. Zapraszam na ciacho! :)

  • Cukierze skórką cytrynową Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Ciasto cytrynowe z kremem jagodowym i białą czekoladą - porcja.
  • 1 fan oceniał ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy