Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami

  • Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami na paterze przed podaniem.
  • Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami - porcja na talerzyku.

Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami jest lekkim deserem, który umili sierpniowe popołudnie :) Delikatny biszkopt zamyka między dwoma krążkami puszysty krem karpatkowy. Cytrynowy aromat ponczu, którym nasączyłam ciasto idealnie równoważy smak kremu i przenosi smakiem i aromatem do wspaniałej końcówki lata :) Wierzch ciasta udekorowałam borówkami, które zalałam krystaliczną galaretką o smaku waniliowo-truskawkowym. Całość prezentuje się bardzo orzeźwiająco, owocowo i lekko :) Powiedzcie, z kim zjecie ten deser?

  • Galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera użyta do przepisu Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami

Oceń ten przepis

Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami na paterze przed podaniem.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy