Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

  • Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką - porcja.
  • Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką - całe ciasto.

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką to klasyczne ciasto z dodatkiem maślanki, które będzie stanowiło zgrany duet z chłodnym kompotem z letnich owoców :) Ciasto jest puszyste, kleksy z twarogu dodają mu uroku! Porzeczki są lekko kwaskowate, co w połączeniu ze słodką kruszonką, daje wspaniały smak! :) Lubicie proste ciasta z letnimi owocami?

  • Proszek do pieczenia Dr. Oetker, użyty do przepisu na Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką.

Oceń ten przepis

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką - porcja.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (3 / 5)

Komentarze do Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

  1. Ilona 15/07/2017 o 20:56 #

    Ciasto właśnie piekę ☺ zamiast porzeczek dodałam malin. Pięknie pachnie w calym domu ☺

    • Pani Tereska 17/07/2017 o 16:04 #

      Ilono, bardzo się cieszę 🙂 Pozdrawiam, Teresa

  2. Gosia 18/07/2017 o 18:48 #

    Ciasto już zjedzone. Pyszny ser w połączeniu z porzeczkami. Dodałam też malin. Zaraz zrobię drugie.

    • Pani Tereska 19/07/2017 o 10:02 #

      Gosiu, super! Bardzo się cieszę, że Cię zainspirowałam 🙂 Pozdrawiam, Teresa.

  3. Nadia 20/07/2017 o 18:26 #

    A w jakiej temperaturze należy piec i góra/dół?

    • Pani Tereska 21/07/2017 o 12:05 #

      Kochana, rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Pozdrawiam, Teresa. 🙂

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy