Ciasto styropian z brzoskwiniami

  • Ciasto styropian z brzoskwiniami podane na talerzu, widok z góry.
  • Ciasto styropian z brzoskwiniami na talerzyku.

Ciasto styropian z brzoskwiniami zawdzięcza nazwę swojej lekkości :) Delikatne ciasto z jogurtową pianką postanowiłam wzbogacić smakiem brzoskwiń – i uważam, że to był strzał w dziesiątkę! Pyszne, aromatyczne ciasto udekorowałam startym na tarce ciastem – powstała cudownie chrupiąca skórka, którą obsypałam cukrem pudrem. Jogurt nadał całemu ciastu kremowości i aksamitności. Spróbujecie tego wypieku, a zapewniam Was, że ciasto styropian na pewno zyska nowych fanów :)

  • Budyń waniliowy Dr. Oetker użyty do przepisu na Ciasto styropian z brzoskwiniami.

Oceń ten przepis

Ciasto styropian z brzoskwiniami podane na talerzu, widok z góry.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (4.3 / 5)

Komentarze do Ciasto styropian z brzoskwiniami

  1. codojedzenia 12/08/2017 o 22:22 #

    To ciasto muszę koniecznie wypróbować! Nigdy nie robiłam pianki jogurtowej!

    • Pani Tereska 16/08/2017 o 10:29 #

      Polecam! Jest przepyszne 🙂 Pozdrawiam, Teresa.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy