Gładki dżem jagodowy

  • Gładki dżem jagodowy w zbliżeniu.
  • Gładki dżem jagodowy na bułeczce na talerzyku.
  • Gładki dżem jagodowy na rogaliku.

Gładki dżem jagodowy to moja propozycja na zatrzymanie smaku świeżych, letnich jagód na dłużej! Uwielbiam jesienią lub zimą otworzyć słoiczek z własnym dżemem i przenieść się smakiem i zapachem do lata… :) Gładki dżem jest bardzo uniwersalny, pasuje do większości słodkich posiłków. Ja najbardziej lubię rozsmarować solidną porcję dżemu jagodowego na świeżej bułce z masłem.. :) Gładki dżem świetnie sprawdza się też jako dodatek do budyniu albo na ciepłym toście z masłem orzechowym :) Dżem robi się naprawdę szybko i prosto, a przyjemność z przygotowania własnego dżemu jest ogromna! Spróbujcie, polecam :)

 

  • Żelfix 3:1 Dr. Oetkera użyty do przepisu na Gładki dżem jagodowy.

Oceń ten przepis

Gładki dżem jagodowy na bułeczce na talerzyku.
  • 2 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy