Kremowa tarta z batatami

  • Kremowa tarta z batatami i orzechami
  • Kremowa tarta z batatami, pokryta orzechami włoskimi i pekan.

Kremowa tarta z batatami to niecodzienne wykorzystanie słodkich ziemniaków. Bataty są bardzo kremowe, idealnie komponują się z orzechami i nadają ciastu delikatny pomarańczowy kolor. Kruche ciasto to tradycyjna wersja ciasta – lubię łączyć w przepisach klasykę z nowoczesnością :) Wierzch ciasta zdobi zapiekana warstwa orzechów z syropem klonowym, który doskonale pasuje do jesiennych wypieków. Pamiętajcie, żeby ciasto schłodzić przez parę godzin w lodówce – dzięki temu, krem z batatów nabierze idealnej konsystencji. Zapraszam na niebanalne połączenie kruchego i aksamitnego  oraz  kremowego i chrupiącego!

  • Ekstrakt naturalny Pomarańcza z Brazylii Dr. Oetkera

Oceń ten przepis

  • 2 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy