Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami

  • Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami - widok całego ciasta.
  • Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami z Galaretką krystaliczną Dr. Oetker.

Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami to kolejna propozycja letniego ciasta! Tym razem postawiłam na owoce z samego środka lata, czyli porzeczki. Drobne, kwaskowate i kolorowe owoce idealnie uzupełniają się z przyjemnie słodkim kremem śmietankowym. Podstawę ciasta stanowi lekki biszkopt. Zapewniam Was – tego przepisu na biszkopt nie musicie się obawiać, z moimi wskazówkami na pewno Wam pięknie urośnie :) Ciasto ozdabiam masą śmietanową, na którą układam porzeczki i całość zatapiam przezroczystą galaretką o smaku truskawkowo-waniliowym. Ciasto pięknie pachnie, pysznie smakuje. I co najważniejsze – wygląda niebanalnie! Musicie spróbować tego ciasta :)

  • Galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera

Oceń ten przepis

Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami - widok całego ciasta.
  • 2 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Lekki biszkopt z kremem śmietankowym i porzeczkami

  1. PaulinaŚ 27/07/2017 o 10:03 #

    Wygląda obłędnie i na pewno też tak samo smakuje … na pewno wypróbuję 😉

    • Pani Tereska 27/07/2017 o 11:45 #

      Cieszę się kochana! Daj znać, czy Ci smakowało 🙂 Pozdrawiam, Teresa.

Dodaj komentarz