Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem

  • Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem - porcja na talerzyku.
  • Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem w zbliżeniu.
  • Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem na paterze.

Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem wywołuje bardzo optymistyczne myśli. :) Ja uśmiecham się już na sam jego widok! Chrupiący spód przygotowałam z białej czekolady i płatków kukurydzianych – przez co przyjemnie chrupie. Koniecznie spróbujcie takiego sposobu na spód do ciasta! Sernik ozdobiłam świeżymi malinami i zalałam przezroczystą galaretką. Taka dekoracja to mój hit sezonu – owocowe smaki lata pozostają widoczne, a nie przesuwają się na cieście! W ten sposób otrzymałam kolorowy i smaczny sernik. Biegnijcie przygotować sernik z mojego przepisu – chrupiący spód z płatków i bezbarwna galaretka to dwa sposoby na letnie ciasto, które musicie wypróbować!

  • Galaretka krystaliczna Dr. Oetker o smaku cytrynowym.

Oceń ten przepis

Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem w zbliżeniu.
  • 7 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Malinowy sernik na zimno z chrupiącym spodem

  1. osa 04/08/2017 o 19:59 #

    Witam ,zrobiłam sernik wg przepisu i wyszedł pyszny !dziś znowu robię ale z jezynami,mam nadzieję że się uda!Pozdrawiam!

    • Pani Tereska 07/08/2017 o 09:56 #

      Na pewno się uda 🙂 Pozdrawiam serdecznie, Teresa. 🙂

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy