Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą

  • Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą - porcja ciasta.
  • Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą na talerzyku.

Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą to ciasto przywołujące jesień :) Ciasto oczywiście smakuje przepysznie o każdej porze roku, ale mi nierozerwalnie kojarzy się z jesiennymi smakami. Delikatne, kruche ciasto nadziewam pysznie owocowym, śliwkowym smakiem. Tartę wykańczam delikatną jak chmurka bezą, którą obsypałam płatkami migdałów. Ciasto jest przepyszne, lekko kwaśne od śliwek i słodkie dzięki warstwie bezy – smaki są idealnie wyważone! A Wy jakie ciasta lubicie w ostatnich chwilach lata…?

  • Cukier trzcinowy z cynamonem Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą - porcja ciasta.
  • 3 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Migdałowa tarta ze śliwkami i bezą

  1. Joanna 06/09/2017 o 10:25 #

    aż 70 minut? czy spód się nie spali? chyba za długo

    • Pani Tereska 07/09/2017 o 12:38 #

      Joasiu, obniżamy temperaturę do 120 stopni – co powoduje, że beza się wysuszy i będzie chrupka. Nie zagrozi to spodowi ciasta 🙂 Pozdrawiam, Teresa.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy