Sernik cappuccino

  • Sernik cappuccino po wyjęciu z lodówki.
  • Sernik cappuccino na paterze.
  • Sernik cappuccino - propozycja podania.

Sernik cappuccino to aromatyczny deser o kawowym smaku. Chrupiący spód z ciasteczek nadaje mu pyszną, maślaną nutę. Masę serową wzbogaciłam o aromatyczne espresso, co nadaje ciastu zdecydowanego smaku. Dla wzbogacenia kawowego smaku i aromatu, sernik przełamałam bardzo intensywną, kawową galaretką. Wierzch ciasta udekorowałam ubitą śmietanką, którą ozdobiłam tartą czekoladą i cynamonem. Dzięki temu, po przekrojeniu sernika widać piękną dekorację :) Pamiętajcie, że sernik na zimno powinien postać dłuższy czas w lodówce. Serdecznie zapraszam po przepis!

  • Żelatyna uniwersalna Dr. Oetker użyta do Sernika cappuccino.

Oceń ten przepis

Sernik cappuccino na paterze.
  • 3 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy