Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami

  • Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami po przekrojeniu.
  • Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami po upieczeniu.

Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami to idealne ciasto na wyjątkową okazję. :) Przygotowanie go jest nieco pracochłonne, ale z pewnością rekompensuje Wam to smakiem i wyglądem. :) Masa sernikowa, część truskawkowa i urocze beziki otulone są domowym, ręcznie robionym ciastem kruchym. Moją wersję sernika udekorowałam prażonymi płatkami migdałów, ale z pewnością równie dobrze sprawdzą się świeże truskawki. Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami jest delikatny i kremowy, a jednocześnie kruchy – i to właśnie lubię w nim najbardziej! Koniecznie spróbujcie upiec ten sernik! :) Polecam przygotować sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami jako słodki deser z okazji trwających właśnie Komunii lub jako słodki podarunek dla Mam, z okazji zbliżającego się ich święta :)

 

  • Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker.

Oceń ten przepis

Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami po przekrojeniu.
  • 5 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Jedna odpowiedź na Sernik migdałowo-truskawkowy z bezikami

  1. Monika 15/05/2017 o 23:44 #

    To kruche ciasto się nie przypali po tak częstym i długim pieczeniu go?

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy