Szarlotka z brzoskwiniami i bezą

  • Szarlotka z brzoskwiniami i bezą na paterze.
  • Szarlotka z brzoskwiniami i bezą - widok środka, po odkrojeniu porcji.

Szarlotka z brzoskwiniami i bezą to smakowe spotkanie lata z jesienią. Co prawda do kalendarzowej jesieni pozostało jeszcze trochę czasu, jednak dla mnie zawsze początek szkoły jednoznacznie wskazuje nadejście jesieni :) Słodkie, soczyste brzoskwinie cudownie współgrają z lekko kwaśnymi papierówkami. A kiedy do podprażonych owoców dodacie aromatyczny cukier trzcinowy z cynamonem, zapewniam Was, że też poczujecie wczesną jesień :) Beza nadaje mojemu wypiekowi lekkości i delikatności. Wierzch ciasta zdobi pyszna kruszonka. Szarlotkę podaję po całkowitym wystudzeniu.

  • Cukier trzcinowy z cynamonem Dr. Oetkera użyty do przepisu: Szarlotka z brzoskwiniami i bezą.

Oceń ten przepis

  • 6 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Komentarze do Szarlotka z brzoskwiniami i bezą

  1. Ala 04/09/2017 o 11:27 #

    to była moja pierwsza szarlotka z brzoskwiniami. wyszła przepyszna!

    • Pani Tereska 05/09/2017 o 10:59 #

      Alu, miło mi to czytać! Zapraszam do wypróbowania kolejnych ciast 🙂 Serdecznie pozdrawiam, Teresa.

  2. Dorota 26/10/2017 o 00:17 #

    Kochana czym zastapic krupczatke bo nie moge dostac w anglii

    • Pani Tereska 26/10/2017 o 10:58 #

      Mąka krupczatka to mąka pszenna o typie 500, która powoduje, że ciasto jest bardziej kruche. Można zastąpić ją mąką pszenną 450 lub kaszą manną. Daj znać jak Ci się udała szarlotka. <3

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy