Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą

  • Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą na talerzyku.
  • Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą - propozycja podania.

Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą to moja propozycja na modne ostatnio ciasta z lśniącą polewą. Takie ciasta wyglądają bardzo okazale i cała ich uroda polega na minimalnych ozdobach. Postanowiłam, że błyszcząca polewa musi skrywać w środku przepyszne smaki :) Przygotowałam czekoladowe ciasto – aromatyczne i wilgotne, na wierzch którego wyłożyłam puszysty mus z masła orzechowego. Aby polewa równo rozlała się po cieście, zdradzę Wam sekret :) Tort delikatnie zmrażam przed oblewaniem go polewą! Najlepiej, aby tort stał na kratce, przez którą nadmiar polewy może swobodnie spływać :) Gotowe ciasto delikatnie dekoruję posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Tort prezentuje się elegancko i myślę, że może konkurować z dekoracjami z cukierni :) Spróbujcie przygotować ten tort w domu i zachwyćcie nim gości :)

  • Żelatyna uniwersalna Dr. Oetker użyta do przepisu na Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą.

Oceń ten przepis

Torcik czekoladowy z kremem orzechowym i błyszczącą polewą - propozycja podania.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy