Torcik karpatkowy z kremem budyniowym i malinami

  • Torcik karpatkowy z kremem budyniowym i malinami przed pokrojeniem.
  • Torcik karpatkowy z kremem budyniowym i malinami - porcja.

Torcik karpatkowy z kremem budyniowym i malinami to mój sposób na połączenie karpatki z malinami i nową formą podawania deseru :) Klasyczne, domowe ciasto karpatkowe  jest delikatne i kruche – takie lubię najbardziej. Krem budyniowo-waniliowy to crème pâtissière – oryginalny, francuski krem cukierniczy. Budyniowego kremu patissiere możecie używać do każdego ciasta z kremem, ale również do rogalików i babeczek. Krem jest aksamitny, gęsty i przepyszny :) Z podanej w przepisie ilości składników wyjdzie Wam ilość kremu odpowiadająca ciastom o średnicy 24 cm. Torcik karpatkowy z kremem waniliowym przełamałam kwaskowatymi malinami – dzięki temu połączeniu, każdy smak jest wyrazisty, a sam torcik nie jest przesłodzony. Gotowy tort udekorowałam cukrem pudrem oraz garstką malin. Mam nadzieję, że spróbujecie mojego pomysłu na torcik z ciasta karpatkowego i kremu budyniowo-waniliowego :)

  • Laska wanilii Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Torcik karpatkowy z kremem budyniowym i malinami przed pokrojeniem.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (4.8 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy