Torcik rabarbarowo-cytrynowy

  • Torcik rabarbarowo-cytrynowy z karmelizowanym rabarbarem i lemon curd.
  • Torcik rabarbarowo-cytrynowy z lemon curd i karmelizowanym rabarbarem - porcja.

Rozpoczął się wyczekiwany sezon na rabarbar! Dzisiaj proponuję Wam torcik rabarbarowo-cytrynowy. To deser, w którym dominuje przyjemnie kwaskowaty smak cytryn i rabarbaru. :) Lemon curd to intensywnie cytrynowy krem. Jeden z moich ulubionych kremów dodawanych do ciast ze świeżymi owocami – uważam, że wspaniale pasuje do wielu cukierniczych kompozycji! Idealny, ręcznie robiony krem na wiosnę i lato. :) Pierwszy raz połączyłam go z rabarbarem i szczerze mówiąc ten słodko-kwaśny smak zdobył serce moich gości! Wiosenny, ciepły dzień i pyszne ciasto. Czy można chcieć czegoś więcej? Zapraszam Was do skorzystania z powyższego przepisu i cieszenia się słonecznymi, majowymi dniami. :)

  • Biszkopt Dr. Oetker - opakowanie.

Oceń ten przepis

Torcik rabarbarowo-cytrynowy z lemon curd i karmelizowanym rabarbarem - porcja.
  • 4 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy