Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie

  • Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie - porcja na talerzyku.
  • Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie na paterze.

Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie będzie idealną propozycją deseru na wrześniowe przyjęcie. Delikatna, lekka i krucha beza idealnie komponuje się z duszonymi śliwkami o winnym aromacie. Gładkości dodaje ciastu krem na bazie serka mascarpone. Tort bezowy ze śliwkami jest bardzo okazałym ciastem – zachęcam Was do upieczenia go, jeśli chcecie pokazać gościom swoje cukiernicze umiejętności :) W tym przepisie połączyłam smaki jesieni – mam nadzieję, że przypadną Wam one do gustu :)

  • Cukier trzcinowy z cynamonem Dr. Oetkera użyty do wypieku.

Oceń ten przepis

Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie na paterze.
  • 1 fan oceniał ten przepis.

  • Średnia ocena

    (5 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy