Seromakowiec z migdałami

  • Seromakowiec z migdałami na talerzyku.
  • Seromakowiec z migdałami na świątecznym stole.

Seromakowiec z migdałami to (jak się już pewnie domyślacie) fantazyjne połączenie sernika i makowca. Osobiście przepadam zarówno za sernikiem jak i makowcem, więc często trudno jest mi się zdecydować na jeden wybór. Pewnego dnia, wpadł mi do głowy pomysł na połączenie tych pysznych wypieków – od tamtej pory sprawdza się doskonale. :) Gotowe ciasto jest lekko wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość. Ponadto uprażone migdały, którymi pokryta jest jego górna warstwa nadają mu jeszcze lepszego smaku. :) Polecam na święta! :) Jestem ciekawa Waszych opinii.

  • Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetkera.

Oceń ten przepis

Seromakowiec z migdałami na świątecznym stole.
  • 5 fanów oceniało ten przepis.

  • Średnia ocena

    (4.6 / 5)

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Zobacz podobne przepisy